Rabu, 20 Ogos 2014

"Xiaomi Redmi Note Contest - Play To Win !"

Assalamualaikum


Jom sertai kontes mudah ni
hanya jawab satu soalan paling mudah.
Tak salah cuba nasib.


http://oizoioi.com.my/blog/giveaways/win-xiaomi-redmi-note-malaysia/?lucky=5911

klik banner

Giveaway Merdeka Lestari

Assalamualaikum


Kembali bersegmen
Jom jom

http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/08/giveaway-merdeka-lestari.html

klik banner

Selasa, 19 Ogos 2014

“iPhone 5s gajet impian setiap blogger”

Assalamualaikum



Sapa nak iPhone 5s???


Mestila nak kan lagi-lagi kalau dapat percuma.Memang menjadi satu impian saya nak memiliki gadget mewah ni keluaran Apple ni..Tapi masih kurang berkemampuan. Makanya blog
Denaihati ada menganjurkan cabaran “iPhone 5s gajet impian setiap blogger”.
Apa salahnya mencuba nasib kan. Tak menang tak mengapa.
Yang penting kita dah mencuba





Mengenai Iphone 5s


Iphone 5s merupakan satu lagi produk telefon pintar terkini keluaran syarikat Apple yang telah berada dipasaran sejak 21 September 2013 yang lalu. iPhone 5s boleh didapati dalam 3 warna berlainan iaitu champaigne gold, aluminium silver dan space gray. Housing-nya juga diperbuat daripada aluminium yang cantik dan tampak elegen.


Tambahan lagi, iPhone 5s dilengkapi dengan material Sapphire Crystal di mana ia berfungsi sebagai pelindung kepada iSight Camera. Secara keseluruhannya, iPhone 5s adalah lebih nipis dan ringan 



Kelebihan iphone 5s


1. iPhone 5s memperkenalkan ID Touch yang sangat inovatif dan ia merupakan satu aplikasi baru yang dipasang untuk memudahkan semua penggemar iPhone. ID Touch merupakan cap jari sensor identiti baru yang akan memudahkan pengguna mengakses telefon mereka dengan mudah dan cepat. 


2. iPhone 5s memiliki chip A7 yang akan menjadikan akses sangat pantas. Melalui chip A7 iPhone memberikan CPU dan prestasi grafik yang dua kali lebih cepat dari cip sebelumnya iaitu cip A6. iPhone 5S dilengkapi dengan iSight Camera yang membolehkan pengguna mengambil gambar yang lebih terperinci dan jelas. 


3. Selain itu, iPhone 5s mempunyai Video Facetime yang membolehkan pengguna iPhone membuat panggilan secara bersemuka melalui paparan skrin. Ciri-ciri Video Facetime ini  dilengkapi mega piksel yang lebih besar dan sensor pencahayaan bahagian belakang yang lebih baik.


4.  Seterusnya, iPhone 5s mempunyai rangkaian sehingga 13 band LTE dimana ia akan memudahkan pengguna untuk akses jaringan internet


5Aplikasi iOS 7 merupakan sebuah platform user interface (UI) terkini yang menakjubkan membolehkan pengguna iPhone 5s melakukan pelbagai perkara dengan lebih baik.


6.Apakah yang dimaksudkan dengan iCloud? Untuk pengguna iPhone 5s,  iCloud membolehkan anda menyimpan dan mengakses files di satu lokasi maya yang dikhaskan untuk anda dan ia juga merupakan ciri terbaharu dalam iOS 7



7. Berikut merupakan ringkasan ciri-ciri telefon iPhone 5s:


* Kapasiti: 16GB, 32GB dan 64GB
*Saiz: 123.8mm (L) 58.6mm (W) 7.6 mm (H)
*Berat: 112 gram
*Cip: Chip A7 dengan seni 64-bit M7 motion co-processor
*Lokasi: GPS dibantu dengan GLONASS, kompas digital, Wi-fi, Selular
*Touch ID: Cap jari sensor identiti dibina dengan butang utama
*Skrin: Papan retina 4-inci (pepenjuru) paparan skrin lebar Multi-Touch
*Resolusi: 1136 x 640 pixels pada 326 ppi
*Nisbah kontras: 800:1 (typical)
*Brightness: 500 cd/m2 kecerahan maksimum (typical)
*Sokongan paparan pelbagai bahasa
*8 megapixels iSight, dual LED flash
*Perakam video: 1080p rakaman video HD, 3x zoom, true tone flash
*Mod burst membolehkan rakaman sehingga 10x snaps dalam sesaat
*Warna: champaigne gold, aluminium silver dan space grey




Antara penaja-penaja hebat :





Hadiah Cabaran iPhone 5s

Hadiah Utama : Tiga unit iPhone 5s 16GB untuk tiga pemenang
Hadiah saguhati : Wang Tunai akan diumumkan jumlah dan katogeri di entri yang lain.


Tugasan Pertama Cabaran iPhone 5s

Tarikh terakhir menulis entri cabaran iPhone 5s adalah pada 11.59 pm, 24/8/2014
Sila tinggalkan entri cabaran iPhone 5s di SINI.




Wassalam

Khamis, 10 Julai 2014

THEBEST GIVEAWAY BY ADAMFAIZ

THEBEST GIVEAWAY BY ADAMFAIZ


Jemput join GiveAway ni ramai-ramai ! Para peserta berpeluang memenangi hadiah best seperti monopod ,produk shaklee,tudung bawal,purse,kain sulam,crystal brooch dan banyak lagi !

KLIK BANNER ATAU KLIK SINI UNTUK JOIN

It's July Giveaway


Klik banner untuk join!

Banyak hadiah disediakan. Mencari pemenang masing-masing. Kalau nak jadi salah seorang daripadanya, mehh pakat join giveaway ni!

Antara hadiah yang disediakan ialah cash RM50, Pretzel cookies, Shawl, Blouse and many more.
Anda mungkin orang yang bertuah itu! Mehh join :D

Khamis, 3 Julai 2014

"GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 BY AINAA ROSEBERRY"

Click Banner Untuk Join!

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 | AINAA ROSEBERRY | Giveaway ini dianjurkan oleh Ainaa Roseberry dengan kerjasama Mawar Khayalan dan Fero Music. Malah juga di sponsor oleh beberapa blogger yang terkemuka seperti:














Giveaway ini akan berlangsung dari 2 Julai 2014(Rabu) hingga 20 Julai 2014(Ahad). Pemenang akan diumumkan 3 hari selepas GA ini tamat iaitu pada 23 Julai 2014.

Giveaway teka wajah eda by blogger euruka seven

Assalamualaikum


Jom merihahkan segmen.
Kali nie segmen teka gambar.


http://eurukaseven.blogspot.com/2014/06/giveaway-teka-wajah-eda-by-blogger.html
gambar 1

gambar 2

Jawapan: No.4


Wassalam

Khamis, 20 Mac 2014

Aku Dan Kereta Viva

Assalamualaikum

Aku & Kereta Viva


Memiliki sebuah kereta hasil dari titik peluh sendiri sungguh tak ku sangka.
Aku dapat memilikinya dalam tahun 2012.Miliki kereta sendiri setelah hampir
setengah tahun bekerja. Hanya mampu memiliki kereta viva 850 masa tu.
Syukur Alhamdulillah atas rezeki ini, kini hampir 2 tahun kereta Viva 850 ini berkhidmat denganku.
Terlalu banyak jasanya padaku sepanjang aku menggunakannya.
 




Hampir keseluruh pelosok Sabah sudah kereta viva ku ini berjalan.
Menyelosori setiap daerah. Hanya pelosok Semenanjung lagi kereta ni belum sampai.
Insyallah akan datang. Berhujan sudah, berpanas sudah dan berbanjir pun sudah.
Pelbagai dugaan yang kereta viva ku ini tempuhi.Namun aku tetap tidak pernah
mensia-siakankannya, ia terlalu besar nilainya bagiku.
 Akan ku jaga dengan sebaiknya.



Sedikit info


RichPlan4U.com pasti ada yang belum mengenali apa
fungsi RichPlan4U.com sebenarnya.
Jom saya kongsikan di sini.


RichPlan4U.com, adalah syarikat yang menawarkan servis perbaharuan insuran 
kereta dan cukai  jalan. Kini siapa yang membuat tempahan awal akan mendapat diskaun 15% 
 potongan harga ke atas NCD sedia ada. 
Dari sekarang hingga ke 31 Mac, tuan/puan boleh membuat tempahan awal 
(tertakluk kepada tahun ini sahaja).
  Ia menawarkan perkhidmatan atas talian


Jenis perkhidmatan yang ditawarkan:

* Smart drivers
* Non motor insurance


Jom layari:


RichPlan4U.com

custcare@richplan4u.com
Rich Plan Management & Consultancy
Menara 11A, Avenue 5,
Bangsar South, No. 8, Jalan Kerinchi,
59200 Kuala Lumpur 


 017-6087299
019-2453884

Selasa, 11 Mac 2014

GA PERTAMA OLEH AMIR KHALIS

Assalammualaikum dan salam 1 Malaysia :)


Big Giveaway by Sarah's Story

بسم الله الرحمن الرحيم


tekan banner untuk join!

11 Mac 2014 - 12 April 2014
( tarikh mungkin akan berubah )

Syarat sangat senang dan tak banyak sebab kali ni Sarah tak amik sponsor.
Hadiah semua Sarah sponsor sendiri.

Pembahagian Hadiah 

Top Referral :
( seorang )
| Sehelai Glitter Shawl | Sehelai Bawal Plain | Felt Craft x1 |

Cabutan Bertuah :
( 12 orang )
| Polka Dots Shawl x2 | Ziq-Zaqs Shawl x2 | Bawal Plain x2 | 
| Colour Tones Shawl x2 | Felt Craft x4 |
Publish URL entry blog korang di ruangan komen SEKALI sahaja.

Segmen Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe

Assalamualaikum
 

Jom meriahkan segmen


http://zamani84.blogspot.com/2014/03/segmen-mini-power-bank-untuk-rakan.html

klik banner

Birthday GiveAway by Yong

Assalamualaikum


Kali nie join giveaway birthday by yong





Saat hati berbicara..Tangan mula mengorak langkah menulis bait-bait indah
di blog kesayangan

Isnin, 10 Mac 2014

Simplesyara Segment 2014

Assalammualaikum and Annyeonghaseyo
Click Banner Untuk Join!
Simplesyara Segment 2014 telah dilancarkan pada 10/3/2014 oleh Simplesyara dan tamat pada 20/3/2014. Segment ini disponsor oleh 2 Keychain By Saljiah Craft x 1 Pemenang , Crochet Owl Cik Cempaka x 3 Pemenang , Giraffe Bookstand By Simplesyara x 2 Pemenang , Striped Blouse By Elvee Exclusive Closet x 1 Pemenang , Short Dress By Elvee Exclusive Closet x 1 Pemenang , RM 4 Voucher By Kpop Shopp x Semua Pemenang.
Review Khas Kpop Shopp
Ada sesiapa yang nak beli barang-barang kpop? Atau korang nak beli bracelet yang comel dengan harga yang termasuk postage? Kalau korang nak, saya suggestkan satu onlineshop dekat korang. Korang mesti puas hati punya dengan harga yang diaorang jual.

Onlineshop Kpop Shopp tempat yang sesuai bagi yang suka beli barang-barang kpop ni kan? Saya yang baru survey2 bracelet terus rasa nak beli. Muhaha. Jom tengok sikit antara barang yang dijual.


RM 23 including postage


RM 45 including postage


RM 16 including postage

For More Infomation : Kpop Shopp


Review Khas Elvee Exclusive Closet


Nak pergi dinner kadang-kadang rasa boring dengan baju dekat dalam gerobok kan? So, Onlineshop kedua ni sesuai untuk acara-acara formal. Tapi, tak jadi masalah kalau korang nak beli baju trendy2 untuk dipakai semasa bersiar-siarkan. Harga pun mesra pengguna dan sepadan dengan kualiti! Jom usha sikit barang-barang diaorang :)


RM 95 excluding postage

RM 99 excluding postage


For More Detail : Elvee Exclusive Closet

SHiemaCMa 1st Giveaway 2014

Assalmualaikum


Jom join segmen

http://shiemacma.blogspot.com/2014/03/shiemacma-1st-giveaway-2014.html?m=1

Isnin, 17 Februari 2014

Superb Giveaway By Miss 1826


Jemput join ramai-ramai!!



klik banner untuk join 

Antara hadiah yang menarik:

dress | baju kurung fishtail | tudung | baju | bracelet | barangan blog | topup | handmade craft | 
review bog | bloglist

dan pelbagai lagi hadiah.

mencari lebih 70 orang pemenang!!

Link share page NFH Boutique Gallery (wajib letak): 


Link share page KPOP SHOPP (wajib letak): 



GA ini turut disponsor oleh:

NFH Boutique 


Butik Sofeafiqa



dan 

Red Cherry House



syarat paling utama: 1. Follow blog Miss 1826 2. follow g+ miss 1826 3. klik g+ button kat bawah ni. *Tunggu sampai jadi merah..

1st Topup GiveAway by Ratu Pimples

Assalmualaikum

Join segmen


http://ratupimples.blogspot.com/2014/02/1st-topup-giveaway-by-ratu-pimples.html

Jumaat, 7 Februari 2014

First Giveaway in 2014 by Luhan's Wife

click banner untuk join

First Giveaway in 2014 yang dianjurkan oleh Miaae Dorra yang menawarkan hadiah hadiah menarik menanti anda. Pemilihan pemenang berdasarkan Top referral dan Random.org. Jadi, mari ramai ramai memeriahkan First Giveaway in 2014 ini.

FIRST GIVEAWAY by IZNI SOFIA

Assalamualaikum

Jom reramai join segmen ni


http://xxofia.blogspot.com/2014/01/first-giveaway-by-izni-sofia.html

First Giveaway by Badlishah Azman

Assalamualaikum semua!
Giveaway ini merupakan giveaway pertama yang dianjurkan oleh Badlishah Azman dan ditaja oleh Badlishah Azman , Lilly Lolly , Random Rainbow , Eymasu , Butik Sofeafiqa. Pemilihan pemenang adalah berdasarkan undian random.org , Klik banner di atas untuk join. Deadline : 19 Februari 2014. Sekian terima kasih. :)

Selasa, 4 Februari 2014

Khamis, 30 Januari 2014

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all. Hasrat Shad nak buat Giveaway
untuk tahun 2014 ni akhirnya tercapai jugak. Jemput semua join ya.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah :

Power Bank x1
T-shirt x1
Novel x2
Long Necklace x1
Shawl x1
Bracelet x4
Ellips Hair Vitamin x2
Fridge Megnet x1
Top-up RM5 x10
Top-up RM10 x3

Lima peserta pertama dan terakhir dapat hadiah misteri!